Logo: Solhjell

Voss mannsbunad

22123-149-190 Voss jakke, herre
22223-6146-134 Voss vest, herre
22423-149-190 Voss kort bukse med gylf
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Voss mannsbunad

Historie

Den bunaden som finst i dag, er laga med bakgrunn i informasjon som er samla inn rundt om i området. Frå 1860 og framover starta ein med å bruke jakke og lukebukse i svart klede og raud vest. Etter 1950-talet blei det vanleg å ha vest med grøn innfelling på den raude vesten.

 

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage og slag i svart ullklede.

Vest

Dobbeltspent vest med ståkrage i raudt ullklede med innfelling av grønt ullklede i front. Vesten er kanta med raude og grøne ullband. Bomullstoff i ryggen.

Bukser

Ein kan velje mellom fire ulike bukser til bunaden:


Knebukse med knappegylf, knebukse med lukeopning, lang bukse med knappegylf og lang bukse med lukeopning i svart ullklede.

 

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull og lin utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper, og som hoseband foreslår vi art. 50123. Det er vanleg å bruke hatt. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.