Logo: Solhjell

Vestfold mannsbunad

22612-545-190 Vestfold kne lukebukse, herre
22112-545-661 Vestfold jakke, herre
22212-20-720-0 Vestfold vest, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Vestfold mannsbunad

Historie

Denne bunaden blei ferdig i 1985, og har fellestrekk med Borrebunaden. Jakka er ein kopi av ei jakke frå garden Trolldalen i Andebu, og er å sjå på Norsk Folkemuseum. Vesten er ein kopi av ein brudgomsvest frå 1832, som også kjem frå Andebu. Buksa er ein kopi av ei skinnbukse frå Kodal. Originalane heng på Vestfold Folkemuseum. Bunaden har røter frå første halvdel av 1800-talet.

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage og slag i raudt ullklede.

Vest

Dobbeltspent vest med slag og ståkrage i gul silkedamask. Baskerlin i rygg.

Bukse

Knebukse med lukeopning i svart klede. Denne buksa kan ein også få med knapp på knelinning i staden for spenne.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Kvite naturfarga ullstrømper og hoseband art. 50123 eller 50114. Om ein vil, kan ein bruke hatt. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.