Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Valdres herrebunad (Stutt-trøye)

Valdres herrebunad (Stutt-trøye)

22143-149-190 Valdres jakke, herre
22243 Valdres vest, herre
22643-149-190 Valdres knebukse, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Valdres herrebunad (Stutt-trøye)

Historie

Bunaden med svart jakke er den som har vore i bruk lengst i Valdres. Bunaden blei utvikla og sett i produksjon i 1962. Jakka er ein kopi av ei trøye frå 1860–70 frå Søre Garli i Nord-Aurdal. Buksa er frå Sør-Aurdal frå 1880–90 åra. Vesten er ein kopi frå Robøle.

Denne bunaden kalles Stutt-trøye.

Kort jakke

Kort, open jakke med ståkrage og slag i svart klede. Ein kan velje svart eller brun fløyel på krage, på forkant og på ermer.

Vest i rutete stoff

Dobbeltspent rutet vest med ståkrage og slag i ullstoff. Baskerlin i rygg. 

Bukser

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopning i svart ullklede.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50110 eller 50114. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.