Logo: Solhjell

Ulvik mannsbunad

22114-149-190 Ulvik jakke, herre
22214-6146-342 Ulvik Vest, herre
22414-149-190 Ulvik kne bukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Ulvik mannsbunad

Historie

Bunaden er basert på draktskikken på midten av 1800-talet; ein viktig tidsepoke for bunadene frå Hardanger. På den tida var jakke og vest prega av både rokokko- og empiremote. Bunaden er kopiert etter ei gamal drakt frå området.

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage og slag i svart ullklede. Den er kanta med grøn bise rundt krage, front, kanten nede og på lommeklaffar.

Vest

Dobbeltspent vest med slag, ståkrage i raudt ullklede. Ryggen er i ubleikt bomullslerret. På slaga og kragen er det broderi.

Knebukse

Knebukse med knappegylf i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull og lin utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt og kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50107 eller 50114. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.