Logo: Solhjell

Sunnmøre mannsbunad

22124-149-190 Sunnmøre jakke, herre
22224-139-650 Sunnmøre vest, herre
22624-149-190 Sunnmøre kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Sunnmøre mannsbunad

Historie

Jakka er frå stilen på slutten av 1800-talet. Bunaden blei først utarbeidd på starten av 1900-talet, og er opphavleg frå Stranda. Bunaden blei først teken i bruk i 1920-åra.

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage og slag i svart ullklede.

Vest

Dobbeltspent vest utan krage og slag i djupraudt ullklede. Baskerlin i rygg.

Bukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Kvite naturfarga ullstrømper og hoseband art. 50101. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.