Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Sunnhordaland mannsbunad

Sunnhordaland mannsbunad

22136-129-190 Sunnhordland Bømlo
22636-129-190 Sunnhordaland knebukse. Bømlo
22236-129-640 Sunnhordalannd vest, Bømlo
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Sunnhordaland mannsbunad

Historie

Bunaden er utarbeidd med utgangspunkt i klede frå andre halvdel av 1800-talet. Det lokale namnet på jakka er Laksatrøya. Bunadene frå Stord og Bømlo er like, det er berre stoffa som skil.

Jakke

Open, lang jakke utan krage i svart klede.

Vest

Dobbeltspent vest med ståkrage og slag i raudt ullstoff, med rygg i kvitt lin.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt og kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50114. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.