Logo: Solhjell

Sunnfjord mannsbunad

22131-34303-11 Sunnfjord jakke, herre
22231-34303-10 Sunnfjord vest, herre
22631-34303-9 Sunnfjord kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Sunnfjord mannsbunad

Historie

Bunaden byggjer på draktmateriale frå store delar av 1800-talet. Jakka har stilhistorisk slektskap med moten på 1700-talet. Bunaden blei utarbeidd av Sunnfjord Ungdomslag med utgangspunkt i gamle plagg som i dag heng på Sunnfjord Folkemuseum. Dei første bunadene blei produsert 1964.

Jakke

Open, lang jakke utan krage i raudt vadmel.

Vest

Enkelspent olivengrøn vest med ståkrage i vadmel. Ryggen er i naturkvit vadmel. Vesten er kanta med svarte ullband rundt krage og i framkant.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart vadmel og heilfôra med eit elastisk materiale.

Belte

Korstingbrodert belte med ei brei spenne i messing eller sølv.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin, eller kvit skjorte i bomull og lin utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden, og som hoseband foreslår vi art. 50112. Det er vanleg å bruke hatt. Bunaden blir levert med knappar i messing eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.