Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Sigdal/Eggedal mannsbunad

Sigdal/Eggedal mannsbunad

22184-149-100 Sigdal Eggedal jakke, herre
22284-6146-353 Sigdal Eggedal vest, herre
22684-149-190 Sigdal/Eggedal kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Sigdal/Eggedal mannsbunad

Historie

Bunaden har utgangspunkt i ei steglatrøye frå Sigdal som var vanleg å bruke i mange delar av landet på 1700-talet. Vesten har ein kort empirestil frå starten av 1800-talet. Arbeidet med bunaden blei tatt opp att i 1938. Når det gjeld buksa, har ein teke utgangspunkt i ei brodert skinnbukse.

Jakke

Open, fôra jakke med ståkrage og slag i kvitt ullklede. Jakka er kanta med raude ullband i front, rundt krage og ermavslutning.

Vest

Dobbeltspent raud vest med ståkrage og slag i raudt ullklede. Baskerlin i rygg.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart klede. Buksa har broderi i front på luka.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50114. 

Bunaden blir levert med knappar i messing, tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.