Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Romsdal mannsbunad - kort jakke

Romsdal mannsbunad - kort jakke

22109-34602-03 Romsdal kort jakke, herre
22610-6146-218 Romsdal kne lukebukse, herre
22210-35500-0 Romsdal - grønn rutet vest, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Romsdal mannsbunad - kort jakke

Historie

Den første romsdalsbunaden blei utvikla på starten av 1900 talet og dei første mønstra var ferdige i 1926. Bunaden er komponert på bakgrunn av gamle plagg frå Romsdalen. Buksa og jakka, som blei kalka «speljakken», stammar frå ei drakt i Tresfjord.

Jakke

Open, kort jakke med slag og ståkrage i gråmelert vadmel.

Vester

Dobbeltspent, grønrutet vest i ullstoff med slag og utan krage eller dobbeltspent vest med slag og ståkrage i grønt ullklede. Baskerlin i rygg.

Bukser

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopning i mørkeblått ullklede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Til knebuksa blir det brukt kvite naturfarga ullstrømper og som hoseband foreslår vi art. 50106. Bunaden blir levert med knappar i

tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.