Logo: Solhjell

Os mannsbunad

22134-149-190 Os jakke, herre
22634-149-190 Os kne lukebukse
22259-6146-134 Os grønn vest
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Os mannsbunad

Historie

Bunaden er ein variant av mannsbunaden som blei populær på 1900-talet, og draktskikken på det tidspunktet. Det er to vestar til denne bunaden: ein grøn vest med raude biser, og ein raud vest med grøn innfelling, noko som ein finn på mange bunader i området.

Jakke

Open, lang jakke med ståkrage i svart klede.

Vest - raud

Dobbeltspent vest med ståkrage i raudt klede og med dobbel innfelt med grønt ullklede i front. Ryggen er baskerlin.

Vest - grøn

Dobbeltspent vest med ståkrage i grønt ullklede.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt og kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50107 eller 50114. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.