Logo: Solhjell

Østerdal mannsbunad

22116-149-190 Østerdal jakke, herre
22216-129-580 Østerdal grønn vest, herre
22616-149-190 Østerdal kne lukebukse
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Østerdal mannsbunad

Historie

Bunaden blei ferdigstilt av bunadskomiteen i Elverum Husflidslag i 1986, og er ein nøyaktig rekonstruksjon av plagg frå ca. 1830–40. Kleda som blei kopiert er utstilt på Tynset Bygdemuseum, Glomdalsmuseet og Norsk Folkemuseum. Jakka og buksa er frå Tynset, vesten er frå Os.

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage i svart klede.

Vest

Dobbeltspent vest med ståkrage i rust eller grønt ullstoff. Stoffet er med svart trykkmønster. I ryggen er det svart ullstoff.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden, og som hoseband foreslår vi art. 50105 eller 50108. Ein kan bruke lue i svart med raud kant. Bunaden blir levert med knappar i messing, tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.