Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Aust-Telemark mannsbunad

Aust-Telemark mannsbunad

22147-545-100 Øst-Telemark jakke, herre
22647-149-190 Øst-Telemark kne lukebukse, herre
22247-6146-134 Øst-Telemark grønn vest, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Aust-Telemark mannsbunad

Historie

Aust-Telemark har sterke bunadstradisjonar. Denne bunaden byggjer på klesskikken på midten av 1800-talet. Den blir ofte kalla for gråtrøye, ettersom den først blei laga i grå vadmel. Lengda på jakka har variert frå hoftelang til heilt kort. I dag er den å få i ubleikt kvit og grønt vadmel. Mange produsentar har sett sitt særpreg på denne bunaden.

Jakke

Open jakke utan fôr med ståkrage og slag i naturkvitt eller grønt vadmel. Jakka har broderi på krage, lommeklaffar, midt bak på ryggen og nede på fronten. Langs framkant, rundt krage, i nedkant, rundt lommeklaffar og rundt ermavslutning er det grøne biser.

Vest

Dobbeltspent vest med slag og ståkrage i svart eller grønt ullklede.

Bukser

Ein kan velje knebukse eller lang bukse. Buksene har raude og grøne biser langs sidesaum, luke og knelinning. Lang bukse med lukeopning i svart ullklede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull med svart smøyg-broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50103, 50108, 50109, 50128, 50131 eller 50132. Bunaden blir levert med knappar i

tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.