Logo: Solhjell

Numedal mannsbunad

22104-149-190 Numedal jakke, herre
22204-149-190 Numedal vest, herre
22604-149-190 Numedal kne lukebukse, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Numedal mannsbunad

Historie

Bunaden kjem frå Nedre Numedal og blir kalla Rundtrøye. Rundt 1870 gjekk ein frå å bruke gråtrøye til å bruke rundtrøye. Bunaden blei vidareført av mange ulike skreddarar som har sett sitt særpreg på den.

Jakke

Open, kort jakke med slag i svart ullklede. Broderi underlommeopning og på nedkant av jakke og ermer.

Vest

Dobbeltspent vest med slag og utan krage i svart ullklede. Stripete bomullsstoff i ryggen.

Bukse

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopning i svart ullklede.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt og kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50133. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.