Logo: Solhjell

Masfjord mannsbunad

22119-149-190 Masfjord jakke, herre
22219-6146-353 Masfjord vest, herre
22619-149-190 Masfjord kne lukebukse, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Masfjord mannsbunad

Historie

Masfjordbunaden har røter attende til første delen av 1800-talet. Bunaden har mange likheitstrekk med bunadene frå Nordhordland. Jakka har utgangspunkt i den gamalnorske kofta. På slutten av 1860-åra blei bunaden lagt bort, men i 1920-åra vart den teken fram igjen, og endra til slik den ser ut i dag. Buksa er det ikkje skrive så mykje om, men på 1800-talet var det vanleg å ha kort lukebukse. 

Masfjord har anna design på lommeklaffane og nede på jakkeermet. På vesten er det stikning på kragen og kanteband langs framkanten.

Jakke

Open, kort jakke med slag og ståkrage i svart klede. Jakka er kanta med grøne ullband rundt krage, slag, framkant, lommeklaff, ermsplitt og rundt erme.

Vest

Dobbeltspent vest med ståkrage i raudt ullklede med grønt ullklede felt inn i front. Ryggen er i ubleikt bomullslerret. Vesten er kanta med grøne ullband.

Bukse

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Kvit skjorte i bomull med broderi i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt og kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50107. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.