Logo: Solhjell

Lier mannsbunad

22105-2441-15 Lier jakke, herre
22205-LIER-0 Lier vest, herre
22605-2441-15 Lier kne lukebukse, herre
Velg bunadspakke
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Lier mannsbunad

Historie

Lier kommune oppretta ein bunadskomite i 1980, og bunaden blei ferdig presentert i 1982. Vesten byggjer på ein gamal vest frå Holtmark i Sylling. Tanken var at bunaden skulle vere nøytral kledning bygd rundt vesten. Jakke og bukse har ein del fellestrekk med Hallingbunaden.

Jakke

Open, kort jakke med slag og krage i ulldrapé. Kragen er laga i svart fløyel.

Vest

Dobbeltspent vest med sjalskrage slag utan krage i gråsvart rutet ullstoff. Rygg i ubleikt bomullslerret.

Lang bukse

Lang lukebukse i svart ulldrapé.

Knebukse

Knebukse med luke i svart ulldrapé.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt. Til knebuksa skal det vere kvite, naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50114. Bunaden blir levert med knappar i

tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.