Logo: Solhjell

Hamarøy mannsbunad

22154-6146-BROWN Hamarøy jakke, herre
22254-129-630 Hamarøy vest, herre, rød
22654-6146-BROWN Hamarøy kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Hamarøy mannsbunad

Historie

Bunaden er laga med inspirasjon frå andre bunader knytt til folkedraktskikken. Jakke og bukse har mykje til felles med Nordland- og Tromsbunaden.

Jakke

Kort, open jakke med ståkrage og slag i brunt ullklede.

Vest

Dobbeltspent vest med ståkrage i raudt ullstoff. Rygg i brunt fôr.

Bukse

Knebukse med lukeopning i brunt ullklede.

 

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50131 eller 50105. Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.