Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Gudbrandsdal lang jakke, herre

Gudbrandsdal lang jakke, herre

Leveringstid: 45 dager
Artikkelnr. 22115-149-100
15 411,-
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Gudbrandsdal lang jakke, herre

Historie

Bunaden blei skapt i 1962, og byggjer på draktmateriale fra slutten av 1800-talet. Det var vanleg å bruke same stoff i vesten på mannsbunmaden og på livet i damebunaden.

Jakke

Lang, open jakke med ståkrage i svart eller kvit ullklede. Jakka er kanta med raude ullband.

Vest i rutete stoff

Dobbeltspent raudrutet vest med ståkrage og slag i ullstoff. Baskerlin i rygg. Ein kan også velje å bruke brokade i ulike fargar i staden for rutastoff.

Vest i brokade

Enkelspent vest i brokade med v-opning utan slag i brokade. Ullstoff i ryggen. Ein kan velje mellom ulike fargar på brokaden.

Vest i brokade med sjalskrage

Enkeltspent vest i brokade med sjalskrage. Bakserlin i ryggen. Ein kan velje mellom ulike fargar på brokaden.

Bukser

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopening i svart ullklede.

Til bunaden

Kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Det er vanleg å bruke hatt. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden. Som hoseband foreslår vi art. 50110.

Bunaden blir levert med knappar i tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.