Logo: Solhjell

Gauldal mannsbunad

22141-149-100 Gauldalen jakke, herre
22241-GAULDAL-0 Gauldalen vest, herre
22641-149-190 Gauldalen kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Gauldal mannsbunad

Historie

Bunaden blei utarbeidd av Ragna Rytter på slutten av 1950-åra. Drakta er bygd på ei trøye frå Horg i kvitt skinn og ein rosebragd vest frå Byneset. Originalane er å sjå på Trøndelag Folkemuseum. Lukebuksa blei laga slik dei brukte øvst i Gauldalen, i Rørosdistriktet. Bunaden blei først teken i bruk i 1963.

Jakke

Open, lang jakke med ståkrage i naturkvitt klede.

Vest

Enkelspent vest med ståkrage og i stripete ullstoff med rosebragdmønster. Baskerlin i ryggen.

Knebukse

Bukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Kvite naturfarga ullstrømper og hoseband art. 50115 eller 50125. Ein kan bruke hatt om ein vil. Bunaden blir levert med knappar i messing eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.