Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Fana mannsbunad - hjulmønster

Fana mannsbunad - hjulmønster

22170-149-190 Fana jakke med hjulmønster
22270-149-190 Vest sort m/hjulmønster
22271-6132-313 Vest rød m/hjulmønster
22670-149-190 Knebuks m/hjulmønster
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Fana mannsbunad - hjulmønster

Historie

Den første mannsbunaden kom i bruk allereie rundt 1900. Fana har halde fram tradisjonen med å bruke to vestar utanpå kvarandre. Utgangspunktet var Laksatrøya, men frå rundt 1925 kom Flasketrøya. På 1970-talet blei meir av den tradisjonelle draktskikken i området tatt opp igjen, og det har gitt den utsjånaden som bunaden har i dag. Det finns no ulike variantar av broderia på vestane og buksa.

Jakke

Lang, open jakke med ståkrage og slag i svart ullklede. Dekorert med raude biser.

Vest - raud

Dobbeltspent vest utan krage og slag i raudt ullklede. Ryggen er i ubleikt bomullslerret. Det er brodert hjulmønster på lommeklaffane.

Vest - svart

Open vest med ståkrage i svart ullklede. Ryggen er fôra med ubleikt bomullslerret. Kragen er høg med svarte stikningar. På framsida av vesten er det brodert kant, og det er brodert hjulmønster på lommeklaffane. Den svarte vesten skal vere utanpå den raude.

Bukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden, og som hoseband foreslår vi art. 50107. Det er vanleg å bruke hatt. Det er store sølv-myntknappar i heile bunaden.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.