Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Fana mannsbunad - 8-bladsrose

Fana mannsbunad - 8-bladsrose

22145-149-190 Fana jakke, herre
22245-149-190 Fana vest, herre
22246-6146-342 Fana vest, herre
22645-149-190 Fana kne lukebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Fana mannsbunad - 8-bladsrose

Historie

Den første mannsbunaden kom i bruk allereie rundt 1900. Fana har halde fram tradisjonen med å bruke to vestar utanpå kvarandre. Utgangspunktet var Laksatrøya, men frå rundt 1925 kom Flasketrøya. På 1970-talet blei meir av den tradisjonelle draktskikken i området tatt opp igjen, og det har gitt den utsjånaden som bunaden har i dag. Det finns no ulike variantar av broderia på vestane og buksa.

Jakke

Lang, open jakke med ståkrage og slag i svart klede. Dekorert med raude biser.

Vest - raud

Dobbeltspent vest utan krage og slag i raudt klede. Ryggen er i ubleikt bomullslerret. På lommeklaffane er det broderte åttebladsroser.

Vest - svart

Open vest med ståkrage i svart klede. Ryggen er fôra med ubleikt bomullslerret. Kragen er høg med svarte stikningar. Det er broderte åttebladsroser på lommeklaffane og broderi langs forkanten. Den svarte vesten skal vere utanpå den raude.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i svart klede.

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i bomull, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper til denne bunaden, og som hoseband foreslår vi art. 50107. Det er vanleg å bruke hatt. Det er store sølv-myntknappar i heile bunaden.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.