Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Embetsmann Romsdal mannsbunad

Embetsmann Romsdal mannsbunad

22144-6146-353 Embetsmanndrakt Romsdal jakke, herre
22244-4406-0 Embetsmanndrakt Romsdal vest, herre
22644-3101-04010-8 Embetsmannsdrakt Romsdal, kne lukebukse
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Embetsmann Romsdal mannsbunad

Historie

Embetsmannsdrakt frå Romsdal, er ein kopi av ei mannsdrakt frå 1800-talet som er å finne på Norsk Folkemuseum. Drakta blei laga første gong rett etter krigen, til konsul Jonas Lie, og han ga drakta namnet Embetsmanndrakt.

Jakke

Open, lang jakke med ståkrage i raudt ullklede. Jakka er fôra med gult ullfôr som også blir brukt som gul kanting rundt heile jakka, på erme og lommeklaff.

Vest

Enkelspent vest med høg ståkrage og v-halsopning i brokade.

Knebukse

Knebukse med lukeopning i skinn. Buksa er heilfôra.

 

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin, eller kvit skjorte i lin eller bomull utan broderi. Til knebuksa skal det vere kvite naturfarga ullstrømper, og som hoseband foreslår vi art. 50106 eller 50112. Det er vanleg å bruke hatt til denne bunaden. Bunaden blir levert med knappar i messing, tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.