Logo: Solhjell
 Heim ›  Herrebunad › Borre i Vestfold, mannsbunad

Borre i Vestfold, mannsbunad

Leveringstid: 45 dager
Artikkelnr.
22197-545-190 Borre kort jakke, herre
22297-149-960 Borre vest grønn, herre
22697-545-190 Borre knebukse, herre
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Borre i Vestfold, mannsbunad

Historie

Denne bunaden blei utarbeidd saman med Borre Leikarring i 1937. Jakka er ein kopi av ei jakke frå garden Trolldalen i Andebu, og er å sjå på Norsk Folkemuseum. Vesten er ein kopi av ein brudgomsvest frå 1832, og den kjem også frå Andebu. Buksa er ein kopi av ei skinnbukse frå Kodal. Originalane er på Vestfold Folkemuseum. Bunaden har røter attende til første halvdel av 1800-talet.

Jakke

Open, kort jakke med ståkrage og slag i svart ullklede.

Vest

Dobbeltspent vest med slag og ståkrage i raudt eller grønt ullklede. Baskerlin i rygg.

Bukser

Ein kan velje knebukse eller lang bukse med lukeopning i svart ullklede.

 

Til bunaden

Brodert kvit skjorte i lin, eller kvit skjorte i bomull eller lin utan broderi. Det skal vere kvite naturfarga ullstrømper, og vi foreslår hoseband art. 50123 eller 50114. Det er valfritt å bruke hatt. Bunaden blir levert med knappar i

tinn eller sølv.

Tilbehøyr

Vedlikehold

Bunadsjakke, bunadsvest og bunadsbukse må renses. Ved stryking, benytt dampstrykejern og legge en fuktig klut mellom jernet og plagget for å unngå at det blir glans i stoffet. Strykejernet skal føres lett over bunadsplagget for å unngå skjolder i stoffet. La plaggene tørke godt før de tas på.
Utsyingsmuligheter Bunadsvest og bunadsbukser kan sys ut med opp til 8 cm dersom det er nødvendig, jakke opp til 2 cm. Ved både ut- og innsying, kan du ta kontakt med nærmeste forhandler.
Oppbevaring Bunaden skal oppbevares mørkt og støvfritt i tøypose. Den må ikke oppbevares i plast. Skjorten skal være nyvasket og ustrøket, og også oppbevares i tøypose. Det kan være lurt å putte møllkuler i bunadsposen for å unngå møll.