Logo: Solhjell
 Heim ›  Damebunad › Vestfold modell 1932 i farge blå

Vestfold modell 1932 i farge blå

21512-0 Vestfold belte
21414-139-740 Vestfold 1932 veske, dame, blå
21914-139-740 Vestfold dame 1932 modell, blå
21814-139-740 Vestfold 1932 lue, damer, blå
Se video
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Vestfold modell 1932 i farge blå

Vestfold 1932-modell

Denne bunaden ble ferdig og presenteret for første gang i 1932 av Ragnar Nordby. Han reiste rundt i Vestfold for å samle inn informasjon fra eldre mennesker for å lage denne bunaden.   Cape med broderi benyttes som ytterplagg. Hvite strømper og svarte bunadsko benyttes til denne bunaden.

Kjole/stakk

Kjolen/stakken er i klede av ull og har samme farge på vest og stakk. Vesten har ullbånd rundt ermhull og rundt halsåpning. Vesten er fôret med baskerduk. Nederst på skjørtet er det en rød tvinnet ullsnor og en innfelt grønn kant. En båndbredde opp er det sydd på et ullbånd med gult og rødt mønster.

Belte

Gult ullbånd med rødt mønster, samme bånd som er sydd fast nede på skjørtet, benyttes som belte. En sølvspenne festes som lås.

Veske

Vesken er pyntet med rosemalingsmønster og lages i samme materiale som stakken. Rundt kanten av vesken er det en sydd fast en bise.

Lue

Luen har samme brodering som vesken bak og samme brodering på kantene som på capet. Den er laget i samme ullstoff som stakken og har kanting av samme materialet rundt luen.

Skjorte

Hvit skjorte i lin med brodering på krage, mansjetter og langs bringelist.

Cape

Capet har ståkrage og er laget i samme ullklede som stakken. Den er fôret med bomull stoff i samme farge. Oppe på skulderen er der broderi samme som rundt kanten på luen.

Annet

Bunaden leveres i fargene blå eller svart.

Tilbehøyr