Logo: Solhjell
 Heim ›  Damebunad › Sogn damebunad med hvit skjorte

Sogn damebunad med hvit skjorte

21320-SOGN-0 Sogn forkle, dame
21920-20-5548-svart Sogn damebunad svart
Se video
Legg i ønskeliste
Bestill gratis måltaking
X

Bestill gratis måltaking

Dersom du ikke finner en forhandler nær der du bor, velger du Solhjell bunader.

Produktinformasjon Sogn damebunad med hvit skjorte

Sogn

Denne damebunaden fra Sogn ble brukt på slutten av 1700-tallet og begynnelsen av 1800-tallet. På begynnelsen av 1900-tallet ble den tatt fram igjen. På den broderte borden nede på skjørtet kan man velge mellom fargene grønt, burgunder rødt eller blått. Det er to ulike skjorter til bunaden og man kan velge mellom hvit brodert linskjorte, eller grønn silkeskjorte med innfelt brodert halvskjorte og mansjetter i lin. Silkeskjorten brukes vanligvis av voksne kvinner. I stedet for svart belte kan man benytte sølvbelte. Svarte strømper og bunadsko hører til bunaden. Som ytterplagg brukes det vanligvis cape.

Vest

Vesten er laget i brokade av viskose eller silke og er fôret med baskerlin. De vanligste fargene er i svart, burgunder rødt eller grønt, men kan også lages i gult. Rundt forkant og ermhull er vesten kantet med svart fløyel. Vesten sys fast til skjørtet.

Skjørt/stakk

Skjørtet er laget i svart ullstoff og er rynket i midjen. Nederst på skjørtet er det en brodert kant i en kontrastfarge. Fargene på skjørtekanten kan leveres i grønt, burgunder rødt eller blått. Skjørtet har en smal linning i livet som sys fast til vesten.

Forkle

Forkleet er laget i et vevet ullstoff med ruter og striper vevet inn i fargene rødt, gult og grønt. Oppe i midjen er forkleet kantet med et svart siklebånd som forklenges og knytes bak.

Belte

Belte er laget i svart elastisk fløyel og lukkes med sølvspenne. Om ønskelig kan man også benytte sølvbelte.

Skjorte - Hvit

Skjorten er laget i lin med svart broderi på krage, mansjetter og bringelist.

Skjorte - Grønn

Man kan også velge grønn skjorte.

Grønn skjorte i silkeduchess med åpning foran som kneppes med sølv- eller tinnknapper. Skjorten har ingen krage. Under skjorten benyttes det en hvit halvskjorte i lin med brodering på krage. I tillegg er det løse, broderte mansjetter i lin som festes til skjorten.

Tilbehøyr